KI:s pedagogiska akademi söker nya ledamöter

11 Apr
Pedagogiska Akademin söker fler ledamöter med engagemang och intresse för pedagogiskt utvecklingsarbete. Du bör vara disputerad, anställd vid KI och ha en lärartjänst.

Tips: Nationell konferens om kliniska studier 7-8 september i Aula Medica

20 Mar
Hur ser framtidens forskningsmetoder ut? Vilken roll har framtidens forskningspatient och inom vilka terapiområden bedrivs framtidens kliniska studier? Dessa är några av de frågor som kommer tas upp under konferensen med temat ”Framtidens kliniska studier”.

Kurs: Designing courses at doctoral level

17 Mar
Sista dag för ansökan: 30 april.

Utbildningsnytt 1, 2017 publicerat

15 Mar
Utbildningsnytt är ett nyhetsbrev som riktar sig till alla som är involverade i och som berörs av KI:s utbildningsverksamhet. Läs om viktiga beslut fattade av styrelsen för utbildning och relevanta frågor för ditt arbete inom utbildningen.

Aktuella utlysningar, vecka 11, 2017

15 Mar
KI Grants Office tipsar om aktuella utlysningar.

KI:s resebidrag för doktorander

14 Mar
Styrelsen för forskarutbildning utlyser resebidrag för doktorander för resor under perioden maj 2017 – juni 2018.

Dags att införa exit poll inom grundutbildningen

13 Mar
Exit polls genomförs redan i full skala inom forskarutbildningen och som ett led i att stärka KI:s långsiktiga kvalitetsutveckling driver Styrelsen för utbildning nu ett projekt för att utveckla och implementera exit polls för samtliga utbildningsprogram på grundnivå och avancerad nivå.

KI polisanmäler e-postbedrägeri

10 Mar
IT-avdelningen har uppmärksammat att Karolinska Institutet, KI, utsatts för bedrägeriförsök genom att det har skickats ut ett stort antal e-post som felaktigt ser ut att komma från KI. KI kan i nuläget tyvärr inte göra något åt detta då dessa e-post aldrig har passerat våra mailfilter eller mailservrar men vi har vidtagit nödvändiga åtgärder och polisanmält ärendet.

Ny publikation i JAMA

09 Mar
Högt BMI under graviditeten är kopplat till ökad risk for cerebral pares, CP, hos barnet. Det visar en stor svensk-amerikansk registerbaserad studie, som forskare vid institutionerna MedS, KBH och KI SÖS ligger bakom.

Aktuella utlysningar, vecka 10, 2017

08 Mar
KI Grants Office tipsar om aktuella utlysningar.

KI byter till nya Ladok-systemet vecka 42 (16-20 oktober)

03 Mar
Nu är det beslutat att Karolinska Institutet får nya Ladok v. 42 (16-20 oktober).

Subscribe to Fler nyheter