Internwebben


Laboratoriesäkerhet

Hjälp oss att göra Karolinska Institutet till en säkrare, tryggare och mer hållbar arbetsplats.

När du rapporterar en olycka i labbet, att din väska blev stulen på campus, att otillåtna kemikalier har kommit ut i avloppet eller liknande, så hjälper du oss att åtgärda problem på kort och långt sikt.

Samtliga kemikalier som används inom KIs laborativa verksamhet – med undantag från läkemedel och narkotika – ska registreras i KLARA. Registret i KLARA hålls aktuellt genom att inventering görs i början på varje år. 

Aktuellt

Inbjudan till kurs i KLARA kemikalieregister

16 Dec
Den 30e januari öppnar 2017 års inventering och den är öppen till och med 5e mars. I samband med det erbjuds ett stort antal kurser där alla som behöver och är intresserade kan lära sig hur KLARA produktdatabas och KLARA kemikalieregister fungerar samt hur man genomför en kemikalieinventering.

Kolla in nya planschen för laboratoriesäkerhet

20 Sep
Missa inte den nya planschen för laboratoriesäkerhet!

Utlysning av uppdrag som ordförande i Biosäkerhetskommittén vid KI

22 Jun
Biosäkerhetskommittén är Karolinska Institutets samordnande och rådgivande organ inom biosäkerhetsområdet. Uppdraget som ordförande för biosäkerhetskommittén kräver KI-anställning och omfattar 20 procent av en heltid, med start hösten 2016.

Kolla in den nya webutbildningen i laboratoriesäkerhet

16 Jun
Nu är äntligen introduktionsutbildningen i laboratoriesäkerhet upplagd på internwebben. Utbildningen är avsedd för alla nyanställda på KI som ska arbeta på laboratorier, men lämpar sig även väl för dig som vill repetera och fräscha upp dina kunskaper i vilka regler som gäller för säkert arbete på lab.

Kemikalieolycka ger översyn av rutiner

13 Maj
Trots att torsdagens kemikalieolycka vid SciLifeLab fick ett lyckligt slut har incidenten medfört att Karolinska Institutet nu ser över sina rutiner. Målsättningen är att utreda vad som hänt för att mer effektivt kunna motverka framtida missöden.
Subscribe to Portalnyheter

Kontakt

Kemikaliesäkerhetssamordnare
Ulrika Olsson

Telefon:

08-52486679
Biosäkerhetssamordnare
Jenny Karlsson

Telefon:

08-524 866 02
Laboratoriesäkerhetssamordnare
Ingela Djupedal

Telefon:

08-52487230