Internwebben


Laboratoriesäkerhet

Hjälp oss att göra Karolinska Institutet till en säkrare, tryggare och mer hållbar arbetsplats.

När du rapporterar en olycka i labbet, att din väska blev stulen på campus, att otillåtna kemikalier har kommit ut i avloppet eller liknande, så hjälper du oss att åtgärda problem på kort och långt sikt.

Samtliga kemikalier som används inom KIs laborativa verksamhet – med undantag från läkemedel och narkotika – ska registreras i KLARA. Registret i KLARA hålls aktuellt genom att inventering görs i början på varje år. 

Aktuellt

Skickar du biologiska prover, torris eller farligt gods? Välkommen till information om transportregler!

07 Mar
Karolinska Institutet Solna, 20e & 21a mars. Karolinska Institutet Flemingsberg, 22a & 23e mars. Anmäl intresse till Nils.Emlund@ki.se

Inbjudan till kurs i KLARA kemikalieregister

16 Dec
Den 30e januari öppnar 2017 års inventering och den är öppen till och med 5e mars. I samband med det erbjuds ett stort antal kurser där alla som behöver och är intresserade kan lära sig hur KLARA produktdatabas och KLARA kemikalieregister fungerar samt hur man genomför en kemikalieinventering.

Kolla in nya planschen för laboratoriesäkerhet

20 Sep
Missa inte den nya planschen för laboratoriesäkerhet!

Utlysning av uppdrag som ordförande i Biosäkerhetskommittén vid KI

22 Jun
Biosäkerhetskommittén är Karolinska Institutets samordnande och rådgivande organ inom biosäkerhetsområdet. Uppdraget som ordförande för biosäkerhetskommittén kräver KI-anställning och omfattar 20 procent av en heltid, med start hösten 2016.

Kolla in den nya webutbildningen i laboratoriesäkerhet

16 Jun
Nu är äntligen introduktionsutbildningen i laboratoriesäkerhet upplagd på internwebben. Utbildningen är avsedd för alla nyanställda på KI som ska arbeta på laboratorier, men lämpar sig även väl för dig som vill repetera och fräscha upp dina kunskaper i vilka regler som gäller för säkert arbete på lab.
Subscribe to Portalnyheter

Kalenderhändelser

Datum: 07 Jun 09:00 - 16:30
Plats: Sal 4X, Alfred Nobels Allé 8, Flemingsberg
Kursen syftar till att ge grundläggande kunskap om biosäkerhet och vänder sig till alla på KI som arbetar med, eller i framtiden kommer att arbeta med mikroorganismer, genetiskt modifierade mikroorganismer och celler samt humant provmaterial. Inga specifika förkunskaper krävs.
Subscribe to Händelser

Kontakt

Kemikaliesäkerhetssamordnare
Ulrika Olsson

Telefon:

08-52486679
Biosäkerhetssamordnare
Jenny Karlsson

Telefon:

08-524 866 02
Laboratoriesäkerhetssamordnare
Ingela Djupedal

Telefon:

08-52487230