Internwebben


Boka resa

Uppdaterad: 2016-10-31 in: Anställd, Ekonomi och inköp
Här finner ni information som rör resebyråtjänsten och rutinerna kring det.

Resebyrå

KI har ramavtal med resebyrån TICKET BIZ Travel. Från 23 Maj 2016 går vi till Ticket Biz a TICKET BIZ Company

Alla bokningar ska gå via våra avtalade leverantörer. Ticket Biz har alla KI's ramavtal och de statliga ramavtalen laddade i sina system.

Om du är berättigad till s.k. ungdomsrabatt kan du anlita annan resebyrå som tillhandahåller sådana rabatter.

BCD a TICKET BIZ Company

Ordinarie öppettider: mån – fre. kl. 08.00 - 18.00. Efter kl. 18.00 dirigeras samtal till avtalsresebyråns 24 timmars jourservice. Ett jourarvode tas ut för samtal efter kl. 18.00.

Personlig service
KI team som tar hand om dina mer komplexa resebeställningar, oavsett om de sker via telefon eller E-post. Varje vardag mellan klockan 08.00-18.00 finns ditt team tillgängligt och utanför kontorstid får du hjälp av vår 24-timmarsservice.
Du når alla funktioner via samma telefonnummer som tidigare, 08-555 128 94. Varmt välkommen att kontakta oss!

Affärsresor

Öppet        Måndag-Fredag kl 08.00-18.00

Telefon      08-555 128 94

E-post       ki@ticketbiz.se

Grupp & Event

Vi hjälper dig med gruppresan, kick-offen eller konferensen. Inget arrangemang är för litet eller för stort. Kontakta oss för mer info.

Telefon        08-555 128 94

E-post         groups@ticketbiz.se

Support -Travel Online

Frågor om navigering i självbokningsverktyg, profilhantering, frågor om lösenord m.m.

Öppet        Måndag-fredag kl 08.00-17.00

Telefon      08-555 128 94

E-post       travelonline@ticketbiz.se

Ticket 24H

Jourservice under icke kontorstid. (En extra avgift debiteras)

Telefon        08-555 128 94

Från utland  +46 8 555 128 94

Tranås resebyrå

För resenärer som reser i ett icke-kommersiellt syfte och som arbetar med bistånd och utvecklingsfrågor finns möjlighet att använda Tranås Resebyrå. Tranås resebyrå erbjuder specialbiljetter (Raptim) med bra priser och bra regler för resor till eller från biståndsområden.

Bokning
Email: info@tranas-resebyra.se
Phone: 00 46 140 37 50 10 (Afrika), 00 46 140 37 50 20 (andra länder)

Reseportalen

Reseportalen är en ingång för dig som är resenär och resebeställare. Här hittar du information om avtal och annat som kan vara nödvändigt för din resa. Här kan du även ändra din resenärsprofil och boka din resa.  .

Reseportal och Travel Online
I det separata e-postutskicket får du även en länk till inloggning till vår reseportal som ger dig tillgång till självbokningsverktyget Travel Online, där du nu kan boka dina resor.
Här hittar du användarguider och demofilmer: http://www.ticketbiz.se/travel_online/

För att få åtkomst till bokningssystemet och din resenärsprofil i reseportalen bör du tillåta popups, och slå på funktionen compatibility view. 

Bokning av resa

Bokning av resor kan göras i bokningsverktyget, via resebyrån eller via resebeställaren på din institution. För att få åtkomst till reseportalen eller för att kunna boka resor genom resebyrån bör man ha en resenärsprofil. För att skapa en resenärsprofil kan man vända sig till utsedd reseansvarig på sin institution. 

En resenär med egen resenärsprofil kan boka sin egen resa. Har man bråttom att boka en resa vänder man sig till en resebeställare på sin institution som kan hjälpa till med bokningen. 

Resebyrån kan hjälpa till med all bokning som rör din resa: flyg, flygtaxi, hotell, hyrbil och tåg.

Vouchers går att få på hotell inom Norden och i övriga länder betalar man med ett betalkort. Resebyrån har KI's alla ramavtalspriser samt de staliga ramavtalspriser laddade i sina system.

Resenärsprofil

När man för första gången loggar in i reseportalen och loggar in på sin resenärsprofil kontrollerar man att de obligatoriska uppgifterna stämmer och kan även lägga till andra väsentliga uppgifter för sina resor. Man bör även se till att byta lösenord direkt. Vill man göra ändring i de låsta fälten kontaktar man den reseansvarige på institutionen. 

För att skapa en ny resenärsprofil, kontakta din institutions reseansvarig. En länk skickas automatiskt ut med inlogg till TicketBiz – portalen. Där fyller du i dina uppgifter så att du får en fullständig profil. Du måste byta lösenord och spara. Därefter kan du börja boka din resa i portalen.

För er info så finns alltså inget formulär för de anställda som vi som resebokare använder, utan vi fyller I personens KI adress och därefter kommer en länk med inlogg etc.

För avslut av resenärsprofil mejla namn och mejladress på den som ska avslutas. 

Betalkort

Reser man mycket utomlands kan det vara lämpligt att införskaffa sig ett betalkort för betalning av hotellbokningen. KI har tecknat ett ramavtal med Euro Card, American Express och ICA kortet för detta syfte. Läs mer om betalkort.


 

 

 

 

 

 

Redaktör: Anne-Marie Windahl