Internwebben


Akademiska högtider

Enheten för akademiska ceremonier vid Karolinska Institutet arrangerar varje år olika akademiska högtider. Till dessa hör bland annat promotion av nyblivna doktorer, installation av nya professorer och utdelning av akademiska priser, medaljer och utmärkelser. Enheten arrangerar även examensceremonier och examensfest för studenter som avslutar sin grundutbildning på KI.

Cirka 900 gäster, handledare och familjer, tillsammans med KI-ledning och hedersgäster, samlades i Blå hallen i Stockholms stadshus när 126 nya doktorer och fyra hedersdoktorer promoverades den 22 maj.

Aktuellt

Promovering - så går det till

23 Maj
140 nyblivna doktorer, 680 bankettgäster, 1 100 stolar i Blå Hallen och ett antal högtidliga tal. Det är några av inslagen vid den högtidligaste av högtider i den akademiska världen – promotionshögtiden. Den 23 maj är det dags igen för ett stycke planeringskonst på hög nivå.

Promotionshögtid för nya och jubilerande doktorer i Stockholms stadshus

26 Nov
Till tonerna av Karolinska Institutets högtidsmarsch på orgel och trumpet inleddes höstens promotionshögtid den 22 november i Stockholms stadshus. Tolv jubeldoktorer uppmärksammades och 142 nyblivna doktorer var på plats för att ta emot doktorshatt och diplom och under högtidliga former fira sin doktorsexamen.

Nya professorer och pristagare firades

25 Okt
Under torsdagskvällen den 24 oktober tog de nyinstallerade professorerna och mottagare av årets stora akademiska priser emot sina diplom inför akademin och sina familjer i Erling Persson-salen i Aula Medica.

Nu är Aula Medica invigd

14 Okt
Sex år efter Familjen Erling-Perssons stiftelses donation på 350 miljoner kronor, som gjorde bygget av Aula Medica möjligt, invigdes aulan den 11 oktober.

Gunnar Nilsson får pedagogiska priset 2013

23 Aug
Gunnar Nilsson, professor i allmänmedicin med särskild inriktning mot medicinsk informatik vid institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle, är årets mottagare av Karolinska Institutets pedagogiska pris.
Subscribe to Portalnyheter

Kontakt

Ceremonimästare
Ylva Blomberg

Telefon:

08-524 860 47
Ceremoniadministratör
Karin Björklund-Jonsson

Telefon:

08-524 865 75
Ceremoniadministratör
Maria Lancella

Telefon:

08-524 862 43